Hoe sluit ik een elektrische bakfiets verzekering af?

Als je een elektrische bakfiets koopt dan heb je vast verschillende opties en modellen bekeken voor je overging tot aanschaf van je fiets. Bij een elektrische bakfiets verzekering is dat natuurlijk niet anders. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden en kun je ervoor kiezen om de fietsleverancier de verzekering voor je te laten regelen of het zelf te doen. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn voor het afsluiten van een verzekering voor je elektrische bakfiets en waar je op mag letten bij de keuze van de verzekering. Er is altijd wel een verzekering die past bij jouw verwachtingen.

Online of offline elektrische bakfiets verzekering afsluiten?

Als je een elektrische verzekering wilt afsluiten dan kun je dat meteen in de winkel doen of online. Beide heeft zo z’n voor en tegens. Voordeel van je verzekering afsluiten in de winkel is dat je meteen verzekert naar buiten fietst en geen omkijken meer hebt naar de verzekering. Nadeel is dat je in de winkel beperkt bent tot de opties die de winkel je biedt. Meestal werkt een fietsenwinkel samen met één partij en daarmee kun je bijvoorbeeld geen premies vergelijken. Voordeel van online een elektrische fiets verzekering afsluiten is dat je alle  opties op je gemak kunt bekijken en zelf bepaalt welke dekking jij belangrijk vindt. Je kunt premies vergelijken en betaalmogelijkheden.

Welke verzekering past bij mij?

Bij de keuze van een elektrische bakfiets verzekering kun je simpelweg gaan voor de basis en de laagste premie, je kunt kiezen voor de meest complete variant waarin alles wat er mogelijk is gedekt is en de premie ook navenant natuurlijk. Of je kunt kiezen voor een tussenoplossing waarbij jezelf kijkt wat je wel en niet aan dekking prettig vindt.

Van Basis tot all risk elektrische bakfiets verzekering

Een basis verzekering dekt onder bepaalde voorwaarden alleen diefstal van je bakfiets gedurende een bepaalde periode. Daaraan zijn meestal bepaalde voorwaarden verbonden zoals een goedgekeurd slot. Ook krijg je meestal de eerste paar jaar het volledige aankoopbedrag vergoed en daarna wordt er een afschrijving toegepast. Je kunt je elektrische bakfiets daarnaast ook laten verzekeren tegen schade. Dat is een completere dekking dan de basisverzekering waarbij je ook bij schade een beroep kunt doen op je verzekering. Als je fiets vaak buiten gestald staat kan dat een slimme investering zijn. Zeker bij een fietsenrek op straat gaat niet iedereen even netjes met andermans fiets om en loop je makkelijk schade op. Dat kun je voorkomen met een aanvullende elektrische bakfiets verzekering. Ook hier zijn bepaalde voorwaarden verbonden.

Extra’s om mee te verzekeren

Je kunt bij een elektrische bakfiets verzekering allerlei extra’s mee verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld de accessoires van je bakfiets mee verzekeren tegen meer betaling. Ook kun je ervoor kiezen om rechtsbijstand, pechhulp en ongevallen mee te verzekeren.  Bij sommige verzekeringen kun je per optie kiezen of je van de optie gebruik wilt maken. Bij andere fiets verzekeringen kun je kiezen uit verschillende pakketten en daarmee minder van een op maat oplossing gebruik maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *