De beste fietshelm voor dames

Een goede fietshelm is een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van elke fietser, of je nu een gewone fietser bent of een wedstrijdrenner. Maar met zoveel helmen op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke helm het beste bij je past. In deze blogpost helpen we je de keuze te beperken en de beste fietshelm voor dames te vinden.

Soorten helmen

Er zijn drie hoofdtypes helmen op de markt: weghelmen, mountainbikehelmen en urban/commuter helmen. Zoals je kunt raden, is elk type helm ontworpen voor een specifieke manier van rijden. Weghelmen zijn licht en aerodynamisch, waardoor ze ideaal zijn voor wedstrijden en lange afstanden. Mountainbikehelmen zijn zwaarder en robuuster, met betere ventilatie en extra bescherming voor de achterkant van het hoofd – perfect voor off-road rijden. Urban/commuter helmen zitten ergens tussenin, met een mix van kenmerken die ze zeer geschikt maken voor stadsritten of woon-werkverkeer.

Te zoeken kenmerken

Als je eenmaal hebt besloten welk type helm je nodig hebt, moet je op een paar belangrijke kenmerken letten om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke bescherming krijgt. Controleer eerst of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen van organisaties als de CPSC (Consumer Product Safety Commission) of SNELL (Snell Memorial Foundation) of deze overtreft. Ten tweede, zorg ervoor dat de helm goed maar comfortabel zit – je moet hem niet op je hoofd kunnen wiebelen, maar hij moet ook niet zo strak zitten dat je er hoofdpijn van krijgt. Zoek ten slotte een helm met goede ventilatie om je tijdens het rijden koel te houden

Enkele van onze favoriete fietshelmen voor dames zijn de Giro Synthe MIPS Road Helm (perfect voor op de weg), de Troy Lee Designs A2 Jet MIPS Mountain Bike Helm (een geweldige keuze voor mountainbiken), en de Bern FL-1 XC Womens Helm (ideaal voor woon-werkverkeer of stadsritten)

Conclusie

Bij het kiezen van een fietshelm is het belangrijk te bedenken wat voor soort fietsen je het vaakst gaat doen en een helm te zoeken die voor die activiteit is ontworpen. Controleer of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen van organisaties als CPSC of SNELL, en zorg ervoor dat de helm goed maar comfortabel zit voordat je hem koopt. En vergeet tot slot niet een helm te kiezen met goede ventilatie om je koel te houden tijdens het rijden!

Meer van dit soort tips voor vrouwen? Lees dan eens onze blog over: beste fitness schoenen dames